Nyheder

Kan det betale sig at købe dieselbil med de nye priser?

Dieselbiler har typisk altid lige været tanden dyre end benzinbiler, men til gengæld kunne de penge spares, hvis man kørte mange km. år om året. Diesel har nemlig altid været billigere brændstof til bilen end benzin, men sådan fortsætter det måske ikke med at være meget længere.

I november er diesel- og benzinpriserne nemlig tættere end nogensinde før, og der er en reel risiko for, at dieselpriserne kommer til at overhale priserne for benzin. Hos Finans.dk har de fået fat i tallene fra Circle K i løbet af de seneste par år, og er har de erfaret, at prisforskellen er mindre end nogensinde før.

Vi skal faktisk tilbage til den 6. december 2011 for at finde priserne på et leje, hvor de er næsten som de er nu, men alligevel kommer det ikke helt ligeså tæt på. Tirsdag den 20. november blev der målt en forskel på blot 0.6 kr. mellem en liter benzin og en liter diesel. Det fremstår i tallene fra Finans.dk.

Mangler du hjælp til økonomien, så se om et kviklån kunne være vejen frem for dig.

Den typiske forskel der har været mellem benzin og diesel har ligget på 1.5 kr. – 2 kr. pr. liter, men det er altså væsentligt lavere nu. Der er dog ikke noget at sige til at prisforskellen mellem benzin og diesel er lavere i december, for prisen på diesel plejer altid at stige om vinteren. Dog plejer den ikke at stige så meget, det fortæller Peter Rasmussen, der er brændstof og olieekspert hos Circle K.

”Den nuværende forskel på 60 øre er meget markant. Normalt er prisforskellen mellem benzin og diesel mindre om vinteren end i sommeren, men lige nu er den endnu mindre end normalt,” fortæller Peter Rasmussen.

Skal man stadig købe dieselbil?

Hvis man er typen, der kører mange km. om året, så har det næsten altid bedst kunne betale sig at købe en dieselbil, da der ville være mange penge at spare på brændstofforbruget. Med tiden begynder det dog at ændre sig, og faktisk kan det ende med, at prisen på diesel bliver dyre end prisen på benzin.

”På lang sigt kan man godt fundere over, om elbilerne vil gøre sådan, at prisen på benzin vil blive lavere, mens diesel bliver dyrere. Simpelthen fordi der ikke er en fundet en elløsning på den tunge transport, som typisk gør brug af diesel,” fortæller Peter Rasmussen.

Har du planer om at købe en dieselbil i fremtiden, så bør du slå koldt vand i blodet og overveje en ekstra gang. På sigt ser det nemlig også ud til, at dieselbiler vil blive gjort ulovlige, og det kan allerede ske fra år 2030.

Derfor bør du ikke købe en dieselbil, hvis du har planer om at skulle have den i mange år.

Redaktør siden: Sep 09, 2018

Lignende artikler