Biler

Ny på vejene? Det skal du vide som ny trafikant

Har du netop fået dit kørekort? I så fald er der en række ting, du bør vide som ny trafikant. Hvad mange glemmer at tænke over er, at der er et ret stort ansvar forbundet med at sætte sig ind i en bil. Det kræver en hel del rutine og flere års erfaring, hvis man vil være en rigtig god billist, og ofte er det ikke nok, at man kan færdselsreglerne udenad. Her i artiklen vil du blive præsenteret for en række ting, du bør vide og tænke over, hvis du er ny på vejene. 

Sørg for at få en masse rutine 

Har du netop fået dit kørekort og er klar til at købe din første bil? Det er de færreste, der har råd til en ny bil, hvorfor mange tager et lån. Billån kan nemlig fås i dag nemt og hurtigt. Når alt det er overstået, er det vigtigt, at du sørger for at få en hel masse rutine med at køre. I den forbindelse skal du selvfølgelig sørge for at køre forsigtigt i starten, hvilket vil sige, at du bestemt ikke bør tage nogle chancer. Når man er ny i trafikken, er det ydermere en god idé, at du altid sørger for at lægge din mobil langt væk, så den ikke forstyrrer dig. 

Du må ikke føle dig presset af dine medtrafikanter

Når man er ny i trafikken og derfor mangler erfaring, kan man hurtigt komme til at følge de andre biler i trafikken. Det resulter desværre i, at mange nye billister kommer til at køre alt for stærkt, fordi de føler sig presset af de andre.

Her er det vigtigt, at man følger reglerne i stedet og sætter farten ned, så man aldrig kommer derud, hvor man ikke længere føler, at man har kontrol over situationen. Det burde ikke være nødvendigt at sige, men man skal naturligvis heller ikke eksperimentere med alkohol i bilen. 

Der følger et stort ansvar med et kørekort

Som ung og ny i trafikken er der desværre større chance for, at man bliver involveret i en ulykke sammenlignet med de mere erfarne og ældre billister. Derfor er det ekstra vigtigt, at man sørger for at være yderst forsigtig og ikke lader sig presse af andre.

Herudover skal man sørge for at få så meget rutine som muligt. Der er ingen tvivl om, at et kørekort giver en hel masse frihed. Man bør dog samtidig huske på, at der med et kørekort selvfølgelig også medfølger et rigtig stort ansvar. Det indebærer både, at du får noget erfaring, og at du selvfølgelig overholder reglerne. 

Overhold samtlige regler og vær forsigtig

Du bør desuden huske på, at reglerne er en hel del strengere, når du er ny billist i trafikken, og du overtræder færdselsloven.

Der skal blandt andet kun 2 klip til, at du får forbud mod at køre, inden for de første tre år efter, at du har fået dit kørekort. Tager du ikke dette forbud alvorligt, og vælger du at køre alligevel, vil du modtage en bøde på 7.000 kroner. Det er altså vigtigt, at du overholder reglerne og er forsigtig, når du er ny på vejene.

Redaktør siden: Sep 09, 2018

Lignende artikler